האוזן האנושית מורכבת ממגוון מערכות ומנגנונים, העדין והמורכב ביותר שבהן הוא מנגנון השמיעה. הוא כה עדין, עד שגם הפגיעה הקטנה והמזערית ביותר עלולה להביא ללקות כלשהי בשמיעה. אך מה היא המשמעות בביטוי 'לקות שמיעה'?
ובכן, את הליקויים הללו ניתן לחלק על פי מיקומם באוזן:
חשוב לציין, שלא עבור כל רמה של לקות שמיעה, יש צורך במכשיר שמיעה. הטכנולוגיה המתקדמת של ימינו הביאה לפיתוח מכשור מתקדם שתפקידו להקל על לקוי השמיעה, ולאפשר לו להבין באופן חד וברור יותר את הטלוויזיה, את השיחה המתנהלת סביבו בארוחת הערב, את המרצה, או את ההצגה המתרחשת על הבמה. זאת מכיוון שבסופו של דבר, ליקוי שמיעה לא בהכרח מעיד על חוסר שמיעה, אלא כשמו כן הוא – ליקוי. כך, מוצאים עצמם אנשים רבים מגבירים את הטלוויזיה יתר על המידה בתקווה שהדבר יסייע להם להבין את דבריו של שדרן החדשות, או מהנהנים בראשם לחיוב למרות שלא הבינו דבר ממה שבן שיחתם ניסה להגיד להם.
כל מה שנדרש כדי לעשות קצת סדר, זה מכשור מותאם. כיום, ישנן חברות העוסקות בתכנון וייצור מכשירי עזר לשמיעה; החל מאוזניות מתקדמות המווסתות את צליל הטלוויזיה ומאפשרות בלחיצת כפתור למקד את ההאזנה לקולותיהם של בני המשפחה והחברים שסביבנו, ועד לפעמוני דלת שניתן לפזר ברחבי הבית וכך להבטיח שלא תוכלו לפספס את האורחים שהגיעו אליכם.
אם גם אתם מזדהים עם המילים הללו, תוכלו ליצור עמנו קשר ואנו נגיע עד אליכם לפגישת התנסות בחינם אצלכם בבית!